گزارش ایرنا از افتتاح اولین خانه امن غیردولتی در تهران
به گزارش ایرنا در این مراسم زهرا افتخارزاده مدیرعامل آتنا گفت: از سال 89 در موسسه موردهای دختران فراری، بیماران شهرستان ها، دختران و زنان آسیب دیده داشتیم و برای کمک به این موضوع خانه امن آتنا با کمک خیرین ایجاد شد.
وی افزود: اما فقط جامعه هدف ما زنان خشونت دیده نبودند چرا که ناظران و شاهدان این خشونت نیز قربانی هستند و بدون شک این خشونت به جامعه کشیده می شود. به همین دلیل سعی کردیم در حد توانمان از این افراد حمایت کنیم و خانه امن آتنا محلی برای حمایت از زنان و دختران آسیب دیده و خشونت دیده است.
در ادامه حبیب الله فرید معاون امور اجتماعی بهزیستی نیز گفت: خانه امن اتنا اولین خانه غیردولتی در تهران کلید خورده است.
وی افزود: باید به سبب شناسی مشکلات اجتماعی پرداخت. یعنی مشکلات را از سطح فردی، خانواده، فرهنگی تا اجتماعی باید الگوهای جامعی را در نظر گرفت. در این میان بحران های اقتصادی می تواند بر روی نحوه تعاملات خانواده تاثیرگذار باشد.
فرید تاکید کرد: در مداخله با مشکلات اجتماعی باید رویکرد مدیریت موردی را مورد توجه قرار داد و نه تنها روی فرد آسیب دیده بلکه روی خانواده، محیط زندگی او و.... کار کرد.
وی با بیان اینکه باید برای کاهش آسیب ها بر روی مهارت های زندگی، سبک زندگی، مهارت های اجتماعی و سلامت اجتماعی کار کنیم، خاطرنشان کرد: اورژانس اجتماعی و شماره گیری 123 بخشی از فعالیت های ما برای ارائه خدمات به افراد آسیب دیده است اما به خاطر گستردگی آسیب ها باید مراکز مختلفی را برای آن در نظر گرفت.
معاون امور اجتماعی بهزیستی بیان داشت: خانه امن یکی دیگر از مراکز فعالیت ما و حمایت از زنان و دختران آسیب دیده و خشونت دیده است. 23 خانه امن در استان های کشور راه اندازی شده و یکی هم به تازگی در ارومیه افتتاح شده که در مجموع به 24 مرکز می رسد.
وی ادامه داد: در این میان خانه امن غیردولتی آتنا یکی دیگر از خانه هتی امن است که قرار شده 150 میلیون تومان برای این خانه، به موسسه آتنا تخصیص بدهیم.
فرید گفت: 7 مورد از این مراکز دولتی و 17 مورد ان با همکاری موسسات غیردولتی در استان های کشور راه اندازی شده است.
وی مطرح کرد: سال گذشته 1500 مورد مراجعه کننده خانم داشته ایم که با بهزیستی تماس گرفته، مراجعه کرده و خدمات گرفته اند. آنها می توانند از چند روز تا 6 ماه در خانه امن تحت حمایت باشند. در این میان بر اساس گزارش های اورژانس اجتماعی 10 هزار مورد تماس درباره کودک آزاری و حدود 8 هزار مورد نیز همسرآزاری داشته ایم.
فرید ادامه داد: شرایط فراهم است تا این خانم ها همراه با فرزندان خود تحت حمایت باشند . پسرها تا12 سال می توانند کنار مادرشان باشند اما سن بالاتر از این می توانند در دیگر مراکزمان تحت حمایت قرار بگیرند و شرایط فراهم است تا مادر و فرزند یکدیگر را ملاقات کنند اما دخترها تا 17 سال می توانند کنار مادرشان حضور داشته باشند.
وی درباره نوع خشونت ها نیز گفت: خشونت فقط فیزیکی نیست و خشونت های لفظی نیز آزار و اذیت محسوب می شود. اما در کل افرادی که با بهزیستی تماس می گیرند بیشتر تحت خشونت های فیزیکی قرار گرفته اند.
فرید افزود: این افراد پس از مراجعه خدمات روانشناختی و دیگر خدمات حمایتی دریافت می کنند. اگر هم آسیب جسمی دیده باشد ما با همکارانمان در دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارتباط داریم و به مسائل آنها رسیدگی خواهد شد. سپس همکاران مددکار ما وارد عمل شده و به بررسی وضعیت آزاردیده و آزارگر حتی می پردازند و از ابعاد مختلف به موضوع رسیدگی می کنند.
وی اضافه کرد: اگر در بررسی ها مشخص شود فرد آزارگر معتاد است وی را به مراکز ترک اعتیاد معرفی می کنیم. اما عده ای درگیر اختلالات روانشناختی هستند. 23.6 دهم درصد افراد بالای 15 سال درگیر اختلالات روانشناختی نیاز به درمان دارند و در میان موارد مراجعه کننده افرادی که از مشکلات روانی آزاردیده اند هم به چشم می خورد.
فرید ادامه داد: در هر حال با توجه به مورد ما برخورد می کنیم. بعضی از موارد با یک مشاوره ساده حل می شود، برخی نیاز به مداخلات جدی تر دارد و برخی از آزارگران نیز در صورت لزوم به مراکز قضایی ارجاع داده می شوند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی با اشاره به اینکه در شروع کار و راه اندازی خانه های امن به آنها انتقاداتی شده بود که اینکار باعث می شود افراد از خانه هایشان خارج شود، ادامه داد: ما اعتقاد داشتیم که حتما یک مشکلی بوده که این زنان و دختران از خانه ای خود خارج می شوند به همین دلیل با قدرت به کار خود ادامه دادیم. همان طور که می دانید 360 اورژانس اجتماعی در کشور فعال است و در مناطقی که خانه امن نداریم اورژانس اجتماعی این افراد را می پذیرند.
وی اضافه کرد: سیاست ما این است که در کنار خانواده حضور داشته و از آنها حمایت کنیم.
در این مراسم فرید معاون اموراجتماعی، جعفری معاون امور آسیب دیدگان بهزیستی و مدیرعامل خانه آتنا و اعضای آن حضور داشتند اما رئیس بهزیستی که به این مراسم افتتاحیه دعوت بود، حضور نداشت.
اجتمام* ف ش*1193
اعلام نیاز کارگاه خیاطی آتنا
برای چرخیدن چرخ زندگی زنان سرپرست خانوار و تهییه چرخ های بیشتر برای کارگاه خیاطی آتنا امیدوار به همراهی شما ...
گزارش امروز روزنامه وقایع اتفاقیه در مورد موسسه آتنا
آسيه حالا پنج سالي ميشود که با مرکز يا بهتر است بگوييم خانه حمايت از زنان در معرض آسيب آتنا، ...
گزارش ایرنا از آشپزخانه آتنا
انگشتانتان را نخورید تهران- ایرنا- در آشپزخانه آتنا زنان خشونت دیده راه و رسم توانمند شدن را یاد می گیرند. آنها ...